Sint Paulus Kerk

Eén van de 5 monumentale Kerken van Antwerpen!

Op een boogscheut van de Schelde staat dit ‘barok juweel in een gotisch schrijn’. De voormalige kloosterkerk van de dominicanen uit 1571 is een streling voor het oog: de prachtige barokaltaren, het sublieme meubilair, het belangrijke orgel, de meer dan 200 beelden en meer dan 50 schilderijen, met daarbij een suite van 15 werken van Jordaens, Rubens, Teniers, Van Balen, Van Dyck… Ze bezorgen de kerk haar unieke uitstraling.

Amoedeconcert Sint-Pauluskerk Orde van Sint-Jan

De schatkamer

De schatkamer werd ingehuldigd op 2 februari 2001, feest van Maria Lichtmis. Tot dan toe was de schat van de Sint-Pauluskerk niet voor het publiek toegankelijk. Deze kostbare verzameling komt deels uit het bezit van het voormalige klooster van de dominicanen en deels van de vroegere Sint-Walburgiskerk. De meest recente stukken werden in de loop van de 19de en 20ste eeuw aan de parochiekerk geschonken door vrome gelovigen.

Amoedeconcert Sint-Pauluskerk Orde van Sint-Jan

Sfeerbeelden

Muziek in Sint Paulus

De hoogstaande orkestmissen van Sint Paulus zijn met regelmaat ook op internet te volgen.  Voor meer informatie kan u op onderstaande website terecht:

http://muziekinsintpaulus.be/

Met dank aan onze sponsors

Bekijk hier de lijst van al onze sponsors